Direktlänk till inlägg 13 november 2011
Potatis, falukorvstump, bacon, lök (gul eller purjo), paprika och grädde. Ja, också lite riven ost. Om man förkokar potatisskivorna så tar det andra inte lång tid. Och det blir jättegott!
Skala och skiva potatisen i halvcentimeters tjocka skivor.
Ös ner dem i kokande saltat vatten och låt dem koka helt kort tills de är nästan klara.
Häll av vattnet och låt dem ånga av.
Fintärna korven, strimla bacon och paprika, hacka alt, strimla löken. Fräs detta.
Varva allt i smord form med potatis underst och överst.
Salta och peppra mellan lagren. Riv över ost, häll över grädde eller gräddmjölk och gratinera i mitten av ugnen (225 grader) tills potatisen är helklar och osten har fin färg. Täck eventuellt med folie på slutet.
Alltså, det blir JÄTTEGOTT!
För övrigt så glöm inte:
Köp aldrig Eldorados ärtsoppa! Konstig smak!
Köp aldrig Findus fiskpinnar! Gummifisk!
Tappa inte fyra ägg!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...