Direktlänk till inlägg 15 november 2011
Jag skramlade ihop några påsar potatismos ur frysen för att
göra potatisbullar. Jag fryser alltid in det som blir över av det vi äter och
mos är inget undantag.
Kände att det var lite tråkigt med samma gamla smak så jag
piffade lite på det hela och det blev kanon! Jag brukar ha i överblivna kokta
grönsaker om jag har det i kylen men nu fanns inte ingenting att använda. Men
bacon passar ju och lök är alltid gott och bra blev det.
Potatisbullar/plättar
1 stor klump (knapp liter?) fruset potatismos tinas i
durkslag så en del vätska rinner bort.
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 paket bacon
1 stor gul rödlök
1 näve hackad persilja
salt
peppar
Gör:
Fintärna baconet och hacka löken. Stek baconet knaprigt och
ställ undan. Bryn löken. När båda svalnat blandar du det med moset, mjölet,
äggen och persiljan. Salta ordentligt och peppra på rejält. Gärna både vit- och
svartpeppar.
Stek en provklick för att smaka av kryddorna. Säkert är det
för osalt.
Stek bullarna/plättarna i smör och servera med lingonsylt,
vitkålssallad och ev stekt bacon.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...