Direktlänk till inlägg 7 december 2011
Om man vill ha en ekologisk skinka så finns det bara City Gross som har dem och då i begränsat antal Och de är färdigkokta! Jag vill ha en vanlig, rimmad ekologisk skinka som jag kan koka (eller snarare ugnsbaka) själv!
Den ska nämligen vara som de var förr i tiden, lite torr och med ordentlig julskinkesmak. Fast det törs man knappt säga numera. Alla ska ha sin julskinka så saftig det går. Och med allehanda olika kryddor i griljeringen, det ena mer ovanligt än det andra. Verkar vara en tävling. Kryddnejlikor är väl rätt vanligt men det finns ju både stjärnanis och chili att ta till. Eller äppelmos eller varför inte curry? Jag tar även bort rätt mycket fett innan griljeringen. Huga!
Jag vill ha ströbröd, ägg och senap! Punkt. Om jag vill ha saftigt fläskkött på just det sättet då tar jag och äter senapspanerade kotletter!
Ja, jag kanske är avigt gammaldags men ibland var det bättre förr. Och min sambo håller med så vi är i alla fall två i hela världen.
Heja 72° (edit: minst 75 ska de va)
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...