Direktlänk till inlägg 21 december 2011
Go' kväll tittar jag oftast inte på men jag råkade halka med fjärrisen och då visar det sig att de letar efter den godaste Brantevikssillen på hela västkusten och hamnar hos Karin Johnsson. Och om hon kan göra den godaste så kan jag det med! Jag gör som hon gjorde för säkerhets skull!
Få se vad det blir. Berättar när det närmat sig.
Ingredienser
Beräknat för 6-12 portioner
1 kg färsk sillfilé, frys ett dygn och tina upp.
1 dl ättika, 24%
7 dl vatten
1/2 dl salt
4 dl socker
2 st gula lökar, hackade
2 st röda lökar, hackade
2-3 msk citronpeppar
3 msk kryddpeppar, krossad
2 msk vitpeppar, krossad
2 st lagerblad, smulade
1 knippa(or) dill, hackad
Gör så här:
1. Blanda först lag av ättikan, saltet & vatten.
2. Dra skinnet av sillfiléerna. Varje filé blir då två mindre filéer. Lägg dessa i lagen och låt stå ett dygn på sval plats. Ta därefter upp filéerna och låt dem rinna av.
3. Gör en blandning av socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, citronpeppar och smulade lagerblad.
4. Gör en annan blandning av den hackade löken och dillen.
5. Lägg först ett lager socker & kryddblandning, sedan lägger du ett lager lök & dillblandning. Därefter lägger du lite sill. Fortsätt sedan varva dessa tre moment uppåt. (Karin sprejar försiktigt med lite vatten efter varje torrlager eftersom hon inte tycker att det vätskar sig tillräckligt.) Det sista lagret ska vara lökblandningen.
6. Ställ i kylskåp i 2-3 dygn. Avnjut!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...