Direktlänk till inlägg 4 februari 2012
En "man tager vad man haver"-rätt som blev himla
god. Mindre spad så blir det gryta att äta med tillbehör (som ex. potatis) och
med mer spad blir det soppa. Bara att välja. Själv åt jag det som gryta första
dagen och spädde ut det till soppa till nästa dags lunch. Attans gott, som
sagt.
Fiskgryta för fyra
1 liten gul lök, finhackad
1/2 selleristjälk, hackad
smör
1 hackad röd paprika
1/2 purjolök, strimlad
1 dl vitt vin
2 dl vatten
4 - 5 dl vispgrädde
salt
peppar
paprikapulver
400 g sej, torsk eller annat (tinad och i bitar)
Fräs lök och selleri så det blir mjukt utan att det tar
färg. I med paprika och purjo och fräs lite till. I med vinet och lått koka in
lite. Häll i vatten och gräddmjölk och låt allt puttra en stund. Krydda, smaka
av och låt sjuda tills det tjocknat lite. Ha i fisken, låt den gå klar och
smaka av igen. Späd med extra vätska (vatten eller mjölk?) om du vill ha den
som soppa, annars servera med ex. potatis och/eller grönsaker. Strö lite
kryddgrönt över firren vid servering.
*bild kommer inte*
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...