Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 7 februari 2012

Om du köper bladpersilja ....

Av Lena - 7 februari 2012 02:52

... i bukett.

Skölj den inte. Bred ut den på diskbänken,
plocka/rensa/torka bort vissna (torkade eller ruttna) blad. Gör som med rosor;
Se till att alla stjälkar står i vatten men ta bort alla blad som kan stå under
vattenytan. Kapa av alla stjälkar så de är lika långa. Ställ vasen eller glaset
i kylskåpet. Fyll på vatten ibland. Nu lever den och frodas i flera veckor!
Hacka ner eller plocka ner den i allt du kan. Gott och nyttigt1

 
 
Ingen bild

Linda Johansson

7 februari 2012 09:17

Och varenda gång jag köper persilja så smakar den mögel! Särskilt färsk bladpersilja som jag älskar. Inte heller fryst är gott. I somras odlade vi egen dill & persilja, de smakade också väldigt starkt av mögel! Varför?!

 
Lena

Lena

7 februari 2012 11:04

Linda: För mig låter det som om du har oblans på smaklökarna eller något. Låter helmysko! Aldrig hört talas om!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Pralin från matmedmera

Pralin från matmedmera

7 februari 2012 21:48

Jag brukar hacka och frysa persilja med det samma, annars rutnar bara i vasen

http://www.matmedmera.eu

 
Lena

Lena

8 februari 2012 10:26

Pralin: Du måtte ha haft otur. Min håller i 2-4 veckor, ja till den tar slut helt enkelt. Jag vill gärna kunna strö hackad färsk persilja på maten.

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skapa flashcards