Direktlänk till inlägg 14 juni 2012
... att jag inte har prioriterat bloggen på väldigt länge och därför ekar det tomt här inne. Anledningen till detta är att jag har haft ett (annat) liv vid sidan av och där har allt fått vika undan som inte varit helt livsuppehållande.
Visst har vi ätit och visst har jag gjort maträtter som jag egentligen ville dela med mig av men tiden rann bort. Och lusten med den.
Jag är i behov av struktur och är tvungen att ha en förutbestämd matsedel om jag ska få ihop det. Nu har det blivit lite av "vad har jag hemma?" i grytorna och då faller allt.
Faller allt så faller jag ...så falleralla!
Här kommer ändå lite av mina noteringar från skrivblocket i köket:
Filsås till stekt fisk
Blanda:
4 dl filmjölk/gräddfil (mest av filmjölk)
1 msk majonnäs
3-4 msk bra ketchup (Heinz)
2 msk finklippt dill
några varv på salt- och pepparkvarnen
smaka av
God och krämig potatissallad
Blanda:
4 dl crčme fraiche
1 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
1/2-1 msk dijonsenap
1 liten finhackad rödlök
1 dm finhackad purjolök
1 dm finhackad slanggurka
lite hackad kapris
salt
grovmalen svartpeppar
Smaka av med salt, peppar och senap och majjo och allt annat.
Blanda i ca 800 g potatis som du sedan kokar och skivar
Låt gärna stå i kylen tills nästa dag.
Favorit i repris!
Sallad Niįoise, 4 portioner
8 kokta kalla färskpotatisar
1 strimlad rödlök
50 g kokta haricots verts
2 burkar (ā 200 g) tonfisk
1 liten burk (55 g) ansjovisfiléer
4 tomater
3 hårdkokta ägg
isbergs- eller huvudsallad
eller blandade salladsblad
10-12 svarta oliver
Dressing:
4 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk Dijonsenap
1 msk vatten
2-3 krm salt
nymalen svartpeppar
1 Vispa samman dressingen.
Skär potatisen i skivor, blanda i löken och droppa över ungefär hälften av dressingen.
2 Koka bönorna 3-4 min i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av.
Låt tonfisk och ansjovis rinna av.
3 Skär tomater och ägg i klyftor. Dela sönder salladen.
4 Lägg sallad på ett stort fat och fördela potatis och
alla övriga ingredienser över. Lägg ev ansjovisen,
äggklyftorna och oliverna i små skålar för sig så kan man
plocka som man vill.
Droppa över resten av dressingen och garnera med oliver och basilika.
5 Servera med bröd.
Läs om hemligheten bakom salladen och ett annat recept här! Intressant läsning och det var när jag läste detta jag insåg att jag har SÅ fel när jag gör salladen. Men jag följer mitt goda recept ändå!
Inte vackert men mycket delikat!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...