Direktlänk till inlägg 5 oktober 2012
Alltså;
Kantarellsås:
4 dl förvällda gula kantareller
svampspad
2 schalottenlökar
3 msk smör
2 msk vetemjöl
3-4 dl vispgrädde
salt
nymalen peppar
ev en klunk vitt vin
Hacka kantarellerna om de är i för stora bitar för din smak. Finhacka schalottenlöken. Fräs svamp och lök i smöret tills löken är mjuk. Blanda i mjölet och späd med svampspad och grädde. Låt sjuda en stund. Smaka av med salt och peppar. Ett par droppar vitt vin sitter inte fel. Låt såsen småsjuda 10-15 minuter undertiden du slutför övriga köksbestyr.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...