Direktlänk till inlägg 16 oktober 2012
Äggröra 2 pers:
5 ägg
1 ½ dl riktig vispgrädde
½ dl standardmjölk
salt (börja med 1/2 tsk och smaka sedan av smeten)
nymalen vitpeppar
smör
Gör så här:
Vispa samman allt. Doppa ner ett finger och smaka om salthalten är lagom. Det ska smaka av saltet men inte mer.
Smält lite smör i en kastrull. Häll i blandningen och värm på medelvärme. Rör hela tiden med en träslev. Håll på så tills röran är krämig. Ta av från plattan och servera direkt.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...