Direktlänk till inlägg 20 oktober 2012
Klicka här: Koka en kyckling. Då har du både kycklingkött samt en underbar buljong.
En s.k "klassisk" rätt.
Grejer:
kycklingkött
sås
fullkornsris
fina grönsaker
Koka kycklingen. Fiska upp den och plocka av köttet. Kyl köttet.
Kyl buljongen.
Currysås:
1 gul lök
4 msk smör
1-2 msk curry + gärna lite "extra stark" curry
4 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
4-5 dl kycklingbuljong
salt
nymalen vitpeppar
Gör sålunda:
Finhacka löken och smält den i smöret. Den ska bli mjuk och blank utan att få färg. Lyckas bäst om du saltar lite på löken.
Ha i curryn och höj värmen lite och låt det fräsa ett tag.
Pudra över mjölet och späd med grädden och så mycket buljong du tycker är lagom. Låt småputtra i 10 minuter och kolla om du behöver späda mer med buljongen. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Frys nu in resten av buljongen för senare behov. Det blir en underbar soppa av den!
Koka riset och fixa de fina grönsakerna. Värm samtidigt upp den goda såsen tillsammans med kycklingköttet. Smaka av igen och krydda på om du tycker så!
Servera!
Bild? Nä, för gult för min kamera!
Du kan dock få en bild av min tomatplanta om det duger?
Just nu har tomaterna i översta toppen börjat mogna.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...