Direktlänk till inlägg 26 oktober 2012
Jag lagade Jens Linders kyckling och det blev så jättegott men resultatet av en marinad med bl.a soja och honung är en fullständigt svartbränd form när du haft den i ugnen ett tag.
Jag jobbade med formen i två dagar. Vill inte använda stålull för det repar formen så den blir ännu svårare att få ren sedan. Gnuggade som en galning med milda medel utan att den blev av med de svarta fälten. *trött*
Sedan kom jag på det! Och herre jösses vad lätt det egentligen är! Ugnsrengöringsmedel!
Spruta ugnsrengöringsmedel på en ugnsform som har svarta beläggningar du inte får bort. Vänta några timmar. Sedan räcker det nästan att du nyser i formen så är allt det fastbrända borta!
Jag lovar!
Trolleri? Ja! Miljövänligt? Nej!
Men - förbannat effektivt!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...