Direktlänk till inlägg 29 oktober 2012
1 burk väl avrunna bambukott
1 burk väl avrunna skivade vattenkastanjer
1 burk minmajs, väl avrunna och delade
1 röd paprika, sköljd, urkärnad och strimlad
1 pkt sockerärtor, rensade och fixade (hade jag inte med denna gång)
Valfritt strimlat kött, snabbstekt. Kyckling, fläsk eller nöt.
2 burkar kokosmjölk
2-4 msk röd currypasta
salt
(man kan tillsätta en strimlad chilifrukt och/eller något bankat citringräs)
Servera till:
äggnudlar
färska grönsaker och färska bön- eller ärtskott
Gör så här:
Låt först alla burkgrönsaker rinna av. Dela minimajsen i lagom bitar.
Fixa rensningen av paprikan.
Häll upp kokosmjölken i en gryta, koka upp och smaka av med currypastan.
Hetta upp olja i en panna/gryta och låt burkgrönsakerna fräsa på.
Stek snabbt upp köttet i en panna.
Koka upp vattnet till nudlarna.
Blanda allt till grytan och tillsätt kokosmjölken och paprika och ev. sockerärtor.
Koka upp.
Lägg nudlarna i det kokande vattnet och koka enligt anvisningarna på paketet. ca 4 minuter?
Smaka av grytan och häll av nudlarna.
Servera med nyskurna fina grönsaker och färskodlade skott!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...