Direktlänk till inlägg 1 november 2012
Så gott och nyttigt! Jag hade stekt lax och kokt potatis till men det är ju en smaksak.
potatis
fina portionsbitarbitar laxfilé
400 gram frusen bladspenat, tinad och urpressad på överskottsspad
4-5 dl vispgrädde
gnuttan socker
salt
nymalen vitpeppar
några tag av muskotnöt på rivjärnet
lite redning av mjöl och vatten
Skala potatisen. Koka upp.
Häll upp grädden i en kastrull och koka upp den och låt den sjuda ett tag. Rör ofta så den inte kokar över. Ha i spenaten och låt den puttra på ett tag.
Ha lite redning i spenaten och smaka av med kryddor.
Hetta upp en stekpanna med smör. Lägg i laxbitarna och stek 2-3 minuter på alla fyra sidor. De ska inte bli helt genomstekta men nästan. Lägg upp på papper.
Häll av potatisen.
Servera härligheten! Mums!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...