Direktlänk till inlägg 1 november 2012
Var hos väninnan och åt hennes levergryta. Eller lever i gräddsås. Kalla det vad du vill men skitgott är det. Detta skulle jag kunna äta två gånger i veckan! Älska lever! Mitt eget recept utan bacon HÄR!
Ha:
850 gram lever (som du sedan rensar från senor och hinnor och skivar eller strimlar)
en plastpåse mjöl som du ruskar levern i
klicken smör
2 paket bacon
gul lök (1-3 beror på vad du tycker), hackad eller strimlad (beror på vad du tycker)
salt
peppar
5-7 dl vispgrädde
Strimla baconet och bryn det.
Stek den mjölade levern.
Stek löken.
Ha allt i samma gryta och krydda samt häll i grädden och låt koka upp.
Smaka av, låt puttra ca 5-flera minuter och smak av.
Under tiden har du nog börjat koka potatisen men nu ska du koka gröna ärtor med.
Smaka av levergrytan igen, häll av den genomkokta potatisen och häll av ärtorna.
Servera!
Tomatklyfta?
Dagen efter kvällen före:
Ja, här är den! Både utan gröna ärtor eller tomat!
Fatta vad gott det är!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...