Direktlänk till inlägg 2 februari 2013
Nu igen!
Det är jag och Jamie Oliver som lagar mat ihop nu igen! Eller var det kanske så att jag härmade hans parmesanpanering? Nåja. Vem bryr sig för vi har ju lekt ihop förr och jag återupptar så gärna vår bekantskap. Gillar!
Han avsäger sig säkert all inblandning med mig och med all säkerhet i denna rätt förutom parmesanpaneringen. Vad jag vet. Fast han hade nog gillat resten med. Tror jag. Undrar just om jag inte ska ringa honom och fråga. Ring mig när jag ringt honom så får du veta! För han ringer mig. Så klart!
Tomaterna får du börja med många timmar innan du ens tänkte tänka mat. Ugnen ska vara på 80°
Kör så det ryker och inse att du inte hinner! '(se nedan på "Tomater")
Nu tar du tag i resten.
Jag delar med mig av det jag lagade för det blev riktigt gott.
En kycklingrätt för 3 pers.
Parmesanpanering ā la Jamie Oliver och resten ā la Alma Mater
Ingredienser:
Linserna:
2 dl gröna linser
vatten
salt
1/2 paket bacon
5 färska champinjoner
1 gul lök
smör
nymalen peppar
Kycklingen:
2 kycklingfiléer
nymalen vitpeppar
bra mycket nyriven parmesan
Ugnsbakade tomater:
Tomater
salt
råsocker
olivolja
timjan/rosmarin
*servera en sallad till*
Gör så här:
Tomaterna: Ugnen ska (som jag sa) vara på 80°
Halvera tomaterna och lägg dem i ett smort ugnsfast fat. I varje halva ska det vara några korn råsocker, några korn salt och några droppar olivolja. Ev något strå timjan eller rosmarin.
In i ugnen och låt detta vara ifred så länge du någonsin kan. Gärna ännu längre.
Linser
Mät upp 2 dl gröna linser och kolla så det inte är stenar med. Skölj dem ordentlig och lägg dem i blöt en timme. Avlägsna alla tankar på dåligt samvete för du är ändå försent ute. Allt man kan göra tidigare spar kraft & psykos-energi!
Sila av linserna och skölj dem igen och koka dem enligt förpackningen.Smaka av dem så de upplevs som ok.
Spola kallt vatten på dem och ställ dem åt sidan att rinna av ordentligt. Gärna lite papper under som suger upp fukten..
Rensa svampen, hacka löken och strimla baconet. Stek det hela i smör och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Stek var för sig eller ihop. Lägg åt sidan.
Rensa kycklingen från underhudsfett och skinn (om det finns) under tiden.
Alltså ska du ta bort vita strimlorna tvärt emot vad Adidas (eller vad de heter) säger! Nej, det var ju Björn Borg på sin tid. "Gula hinnan det är känt, borstas bort med Pepsodent". Inga vita grejer där inte.
Äh! Nu vart det rörigt! Glöm ALLT jag sagt efter ordet "tiden".
Dela kycklingen utmed som hamburger- eller korvbröd. Du fattar! Lägg dem på ett smörpapper som du fullständigt dränkt in i nyriven parmesan och en aningen nymalen peppar. Riv mycket rikligt en hel massa drös av parmesan över filéerna och peppra en aning. Lägg ett nytt smörpapper över och banka/kavla så det blir tunna skivor. Ta bort pappret och riv lite mer parmesan över.
Bryn linserna i smör ihop med svamp, lök och baconröran. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
Fixa en bra grönsallad och lägg på varsin tallrik.
Stek de parmesanpanerade kycklingfiléerna i rapsolja och smör så de får fin färg på båda sidorna och är genomstekta. Lägg dem på skärbräda och strimla dem.
Skeda upp linsröran på tallrikarna och lägg kycklingen på där och spetsa med de ugnsbakade tomaterna.
DONE!
Fast - du ska ju alltid börja med att:
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...