Direktlänk till inlägg 16 februari 2013
Godaste sillen gör du själv!
1 förpackning 5-minuterssill
1 dl hackad gul lök
1 dl hackad rödlök
0,5 dl hackad dill
1 tsk krossad kryddpeppar
1 tsk krossad vitpeppar
1 krossat lagerblad
1,5 dl strösocker
1 tsk flingsalt
Lägg sillen i en sil och låt den rinna av. Är det hela filéer så dela dem i munsbitar först.
Skala och hacka gul lök och rödlök fint. Hacka dillen. Krossa krydd- och vitpepparkorn och lagerblad i en mortel.
Blanda lökhack med dill och kryddor. Rör i socker och salt.
Varva sill med lök- och kryddblandningen (avsluta med kryddblandningen) i en glasburk där det står SILL skrivet på ena sidan.
Efter två dygn i kylen så går den att äta. Håller i en vecka efter första tuggan.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...