Direktlänk till inlägg 19 februari 2013
Saftigt, smakrikt och gott! Tidsåtgången är många timmar men arbetsinsatsen är minimal!
1 drygt kilo fin fläskkarré
salt
peppar
en skvätt timjan, rosmarin eller vad du tycker
smör
1 morot
1 stjälkselleri
1 gul lök i klyftor
2 hela vitlöksklyftor
vatten
Sås:
Köttsky
vispgrädde
salt
peppar
redning på mjöl och vatten
ev lite torkade örter av samma slag du hade i grytan
Servera till:
kokt potatis och kokta morötter
sås
Sätt ugnen på 80-90°
Gnugga in salt, peppar och örter i köttet. Bryn det i smör i het panna runt om, på alla sidor, så det får ordentlig färg.
Lägg köttet i en stekgryta. Vispa ur stekpannan med vatten och häll köttskyn över köttet. Lägg grönsakerna runt om. Lägg på lock och ställ grytan mitt i ugnen och glöm den.
Min fick gå i 7,5 timmar men både 6 och 10 timmar funkar.
Sätt på en kastrull potatis och hela morötter och låt koka upp.
Ta ur köttet och grönsakerna ur grytan och lägg dem på ett fat och ställ in i ugnen igen.
Häll köttskyn som bildats ner i en kastrull. Koka upp och häll på så mycket grädde du tycker. Låt sjuda under tiden du kokar potatisen. När potatisen snart är klar smakar du av såsen och reder den om du vill ha den lite tjockare.
Ta köttet ur ugnen och dra isär det med två gafflar. Det ska vara så mört att det faller isär.
Servera med alla tillbehör samt lite gelé kanske.
Det här var innan den åkte in i ugnen och några fler bilder blev det inte. Du kanske får en bild på när jag mosat en del av köttet på en smörad knäckemacka! Jättegott med lite extra salt på!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...