Direktlänk till inlägg 24 mars 2013
Jag har gjort denna såsen förr men har modifierat den en aning. Jag skriver hur jag gjorde nu så du slipper modifiera själv. Man ska alltid låta andra göra misstagen så man själv står där med ett lyckat resultat och kan le hela vägen till .... matbordet. Svar nej, den var inte dålig förra gången utan bara ännu bättre nu.
Jag lagade denna till kanonfina kycklinglår jag kokat och befriat från skinn och ben. Fullkornsris till och gröna ärter läggs i såsen så man är tvungen att äta av dem. Maken gillar inte gröna ärtor så man får vara lite listig!
Currysås
Ingredienser:
3 tsk mild curry
1 tsk stark curry
1 klick smör
1 gul lök
2 dl vatten
1 msk vetemjöl
2 tsk kycklingfond
2 dl vispgrädde
1 msk mango chutney med styrka
1/2 tsk salt
nymalen vitpeppar
Gör så här:
Hacka löken.
Bryn smöret och ha i curryn och låt den bryna med några minuter.
Tillsätt löken och bryn tills den mjuknar. Du måste ha tålamod för det tar mellan 10-20 minuter att få löken att mjukna.
Stör över vetemjölet och späd med vattnet, lite i sänder, under omrörning.
Tillsätt kycklingfonden, grädden, Mango Chutneyn, saltet och dra några varv med pepparkvarnen.
Låt såsen puttra tills den tjocknar, ca 15 minuter. Smaka av salt, peppar samt styrka.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...