Direktlänk till inlägg 28 mars 2013
Det var hyfsat pris, det var hyfsad service, det var hyfsad mat och hyfsat att få en sittplats trots att det var en "happening" i stan.
Alltså, vi ringde i förväg för att boka bord med det var fullt sa de. Vi resonerade som så att vi skulle ut så tidigt att äta att det nog skulle gå ändå. Det gick ändå.
Vi tar en taxi till Bishops Arms och äntrar scenen och får ett bord.
Beställer.
Två bra plus!
Första plus: De frågar hur jag vill ha köttet! Jag svarade medium rare men mer rare än medium.
Andra plus: De kommer och frågar hur maten smakar när vi tagit några tuggor. (Vi klagar inte på det vi tycker är fel för vi vill ju inte vara besvärliga även om vi vet att de vill ha svar. Man är ju försynt)
Kopierar menyn här, med total exakthet, från deras sida.
Maken beställde:
Bishops Special: Fläskfile serveras med stektagrönsaker samt färska pommes & bearnaisesås. 169:-
Jag beställde:
Entrecote från Dalarna: Extra hängmörad Entrecote från våra dalagårdar.
severas med pommes frites,rödvinssås samt vitlökssmör. 189:-
Omdöme:
Maken var nöjd trots att bean var väldigt tunn i både smak och konsistens. Eller, som han sa, värdelös! Hans pommes var rätt sega att tugga i sig och sunkiga i smaken och lite för salta. Köttet var bra stekt för hans smak. Grönsakerna rätt ok.
Min mat?
Rödvinssåsen jag fick var jättegod, verkligen. Vitlökssmöret var jättebra. Jag delade upp smöret i tre delar på köttet och eftersom köttet fortfarande var varmt så smalt det ner.
Min entrecôte (det kan de inte stava till men vem bryr sig) var stekt helt enligt mina önskemål (medium rare men mer rare än medium). Dock hade kocken glömt att ta bort det där som sitter runt just den köttbiten. Jag fick sitta och tugga och spotta ut oätbara delar. Pinsamt! Försökte vara diskret men det var rätt svårt när det var så delar som var ätbara. (På bilden visas andra sidan fram) Vi satt i ett mörkt hörn av rummet så det var svårt att se vad man skulle skära bort.
Man kan steka köttet med alla profyrer och annat för att det ska ha kvar smaken men det blior jobbigt att äta. Men, som sagt, smaken var bra och köttet var inte segt.
Mina pommes var väldigt sega och smaklösa fast det saknades inte salt. Jag tog en tugga var på fem av dem för jag tänkte "nästa är bättre" men gav upp. Sorgligt.
Det var då jag tänkte att det är synd att jag inte kan leva på att vara matkritiker.
Kvällen i helhet var på det stora rätt bra. Inte ofta jag säger det när jag går ut och äter. Kräsen. Har en lista på matställen i Falun där du inte kan äta . Nej, delar inte ut den!
MEN! Att förstöra en ganska hyfsad måltid som ändå har kött som är rätt ok med undermåliga pommes? Med taskig smak och sega att tugga på! Hm!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...