Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 11 april 2013

mat ÄR gott! men gravad lax är godare

Av Lena - 11 april 2013 05:33

Öppna en burk makrill i tomatsås. Häll över allt i en bytta. Mosa makrillen ordentligt och blanda med tomatsåsen så den är lätt att bre på mackan. Bre en stor bit brungräddad knäckebrödsbit med Bregott och knöla över en massa makrill. Häll upp ca 3-4 dl filmjölk i en skål och ha i 1/2 krm råsocker. Blanda. Ät! *njut*


Ja, så ser min frukost ofta ut. Om den inte gör det så ser min lunch ut så. En av mina absoluta favoriter. Men jag har fler!


Sist jag fixade gravad lax så åt jag upp ett halvkilo på tre dagar. Kan inte sluta äta. Med dillstuvad potatis, på macka eller utan macka och rakt i munnen. Alla sätt är bra utom de utan lax! Ät! Ofta och mycket! Skitnyttigt! Skitgott både med och utan! Fast, helst utan.


Annars älskar jag gräddstuvad lever och kålpudding och, som sagt, gravad lax. De tre rätter jag skulle välja om jag bara fick välja tre rätter att äta resten av mitt liv om jag skulle hamna på en öde ö. Varenda en av dessa tre rätter skulle jag kunna äta varje dag under återstoden av mitt liv. Laxen serveras självklart med dillstuvad potatis om detta finns på den öde ön! Vitpepparkvarn medtages! Havssalt finns ju redan på ön.


Ibland funderar jag på att skippa helgchipsen och i stället, helt enkelt och sonika, strimla och steka lever och äta som snacks. Det är ju så gott. Dippa denna i ansjovisspad skulle göra livet lite godare.


Har jag kålpudding i frysen så blir den inte någon långliggare. Jag är sugen på den varje dag. Jag kan smacka i mig hur mycket som helst av den och gör det gärna och ofta om jag bara har den. Problemet är att den tar slut så fort. Det är nog den enda rätt som faktiskt funkar att värma i mikron och som då ändå smakar bra. Ja, om du inte har potatis till. Potatis blir inte god när du värmer den i mikron.


Sist jag lagade lever i gräddsås så lagade jag två portioner. Ja, det är bara jag, i mitt hushåll, som äter detta. Jag åt den ena portionen och la den andra i en frysbytta. Jag kunde inte sluta äta så levern i frysbyttan blev till en halv portion. Jag själv hamnade i koma och låg som en strandad val i soffan resten av dagen. Jag såg ut som en orm som hade svalt en flodhäst!


Även om jag verkligen gillar Estrellas nya nyhet jordnötsbågar så kan de aldrig slå kålpudding, lever eller lax, ens som snacks. Haha, nu rimmade jag! Inte med laxen dock. Den ska gravas, inte rimmas.

Mycket dill krävs. Sa jag att jag älskar att äta?




mat ÄR gott


 

 
 
Sara

Sara

14 april 2013 17:38

På sommaren är rökt flundra min favorit. Vi brukar svänga införbi lokala fiskhandlare på västkusten och handla med oss till sommarstugan. Potatissallad och rökt fisk är inte helt fel! Men det är ju inte lax heller ;)
/Sara

http://barnnamn.net

 
Lena

Lena

15 april 2013 22:35

Sara: Gott som attan med rökt flundra!

http://www.almamater.se

 
Filifjonkan

Filifjonkan

16 april 2013 11:39

Hej Lena åh ja lax det är så gott jag köper de där 4 skurna bitarna du vet frusna så mumsiga och lättlagade med, med någon god sås bara till jag är lite lat när det gäller matlagning inte som dig som lagar så mycket smaskigt men ibland härmar jag ditt så gott det går men inte ofta men kålpudding gjorde jag så jag har minst 4 portioner kvar infryst så bra så, hoppas solen lyser borta hos dig här har regnet visat sig suck.

http://filifjonkan-se.bloggplatasen.se

 
Lena

Lena

26 april 2013 12:34

Filifjonkan: Ja, de där fyrabitars funkar bra. De är fina att grava också. Kolla bara så det inte står chumlax på! Den är inte god.
http://www.aftonbladet.se/matvin/article11255616.ab
Kålpudding kan man aldrig få för mycket av! Soligt här men det hänger regn i luften.

http://www.almamater.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards