Direktlänk till inlägg 12 oktober 2013
Kleta in din sega köttbit med skivor eller mos av kiwi. Låt köttet njuta av närheten. Efter ett tag så ser du att ytan förändras. Funkar bara på hyfsat tunna skivor eller mindre bitar för hur ska annars fruktköttet komma intill. Det är inte trolldom utan det är kemi.
Rödvinssky (stulet från halvåttahosmig)
1 dl rödvin
1 dl balsamvinäger
ca ½ dl råsocker eller muscovadosocker
½ dl kalvfond
ca 50 g smör
Rödvinssky
Ha i rödvin, balsamvinäger, råsocker, kalvfond i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan puttra på svag värme tills skyn reducerats till hälften, dock minst 15 min. (Det tar minst en halvtimma)
Tag kastrullen från värmen och montera i smöret.
Enligt originalreceptet skulle smöret varit i från början men så har inte jag lärt mig så då så gör jag inte så dårå!
Att jag skriver om såsen är för att det var en av de godaste rödvinssåserna maken ätit. Sa han.
Klart man tester på ena köttbiten och jämför resultat!
Man ser på den översta att den har genomgått behandling.
Provar båda och det känns en tydig skillnad.
Nästa gång ska jag ta en tunnare köttbit och möra en timma så får vi se. Detta funkade och blev riktigt bra.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...