Direktlänk till inlägg 24 januari 2014
Jag skrev det här receptet till min mans son så han ska ha något att gå efter. Satte upp receptet i en ram på väggen. Att ha efter skolan om han var hungrig och sugen.
Formeln lika många ägg som decilitet mjöl samt dubbelt så mycket mjöl funkar både till vanliga pannkakor som till ugns- eller fläskpannkaka. Gärna ekologiskt av så mycket som möjligt men särskilt äggen.
Pannkakor
2 dl mjöl
4 dl mjölk
2 ekologiska ägg
3/4 tsk salt
smör
Gör så här:
Vispa mjölet med hälften av mjölken så smeten blir slät.
Tillsätt resten av mjölken, äggen samt salt och vispa slätt.
Låt smeten svälla en halvtimme i kylen.
Hetta upp en stekpanna, lägg i ca 1 tsk smör, häll i smet och grädda gyllenbrun på båda sidor.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...