Direktlänk till inlägg 7 februari 2014
Jag tillhör den del av jordens befolkning som verkligen inte tål smaken av färsk koriander. Råkar jag få en del av ett blad i munnen så smakar resten av måltiden tvålskit! Inte ens att mixa ner färsk koriander i en, för övrigt, smakstark sås funkar. Jag tycker verkligen att det inte går att äta!
Korianderfrön däremot är en helt annan sak. Älskar dem! Rosta dem i en stekpanna tills det knäpper och doftar. Låt dem svalna. Mortla dem. Kryddar du köttet med detta blir du beroende och kan inte sluta. Man kan använda dem till så mycket men min favorit är till kött!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...