Direktlänk till inlägg 21 november 2009
Idag reser vi bort för att fira sambons födelsedag. Vi tar med två pajskal som ska bli tacopaj ikväll. En bra deg för den funkar till större formar.
3,5 dl vetemjöl
150 g kallt smör
3 msk iskallt vatten
Knåda snabbt ihop degen. Kavla ut degen något. Kläm ut degen i pajformen, var noga men att få den jämn och utan tunna partier så det inte läcker fyllning senare. Ställ kallt en timma.
Nagga botten, klä kanterna med folie och förgrädda ca 10-15 minuter i 200°.
De här pajdegarna fick lite för låga kanter. Det var inte mitt fel utan fingrarna som inte tänkte ;)
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...