Direktlänk till inlägg 9 september 2014
400 g t.ex torsk, sej eller annan. Lax funkar.
100 g fänkål
1 gul lök
1 klyfta vitlök
olivolja + smör
1/2 dl tomatpuré
1 dl vitt vin (det går faktiskt bra med Winborgs matlagningsvin)
6 dl fiskbuljong
1 burk krossade tomater
2 krm chiliflakes
lite cayennepeppar
1 burk musslor
salt
nymalen vitpeppar
hackad dill
ev. några räkor som topping
servera med ailoli och bröd
Gör så här:
Hacka gul lök och fänkål och låt fräsa i matfettet tills det mjuknat utan att det tar färg.
Tillsätt vitlöken (finhackad) och låt fräsa med en stund. Klicka i tomatpurén och låt den fräsa med på slutet. Allt detta tar faktiskt åtminstone 20 minuter.
Häll i vin, buljong, krossade tomater, chiliflakes och cayennepeppar. Låt det hela småputtra någon halvtimma. Tärna fisken och rör i den. Låt puttra några minuter tills fisken är genomkokt.
Smaka av med salt och peppar. Eventuellt mer chiliflakes och cayennepeppar. Tillsätt de avrunna musslorna och låt dem bli varma. Rör i dillen. Servera.
Smaklig spis!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...