Direktlänk till inlägg 25 augusti 2014
Ja, det var ett tag sedan jag skrev matsedel per vecka men nu tar jag nya tag.
Så .... vi åt följande ...
Måndag:
potatissoppa med hårt surdegsknäckebröd och ost
Tisdag:
liten sallad till förrätt
stekt fläsk med löksås och kokt potatis
Onsdag:
Chili con carne med "bästa brödet" till
Torsdag:
panerad sej med stuvad spenat, koktpotatis och citronskivor
Fredag:
kräftor samt Västerbottenspaj med romsås
Romsås:
1 burk gräddfil
1/2-1 burk röd stenbitsrom
1/2 finhackad rödlök
lite klippt dill
ev. en nypa salt
aningens nymalen vitpeppar
Lördag:
Söndag:
pyttipanna med stekt ägg och rödbetor
Hemgjorda fiskpinnar:
färsk eller upptinad frusen fisk (ex. sej eller torsk)
ett uppvispat ägg eller några äggvitor (vispa i lite mjölk och salt så blir det lättare att panera)
en blandning av två tredjedelar ströbröd och en tredjedel mjöl samt lite salt och peppar
salt
nymalen vitpeppar
smör och rapsolja
Dela fisken i jämna bitar. Doppa dem i ägg. lägg över i byttan med ströbröd/mjöl. Salt och peppra. Vänd runt fisken så den är ordentligt täckt.
Stek gyllenbrun.
Västerbottenspajen värmdes i portionsbitar innan förtäring. Undrar vem som fick den stora?
Kanske den som egentligen inte gillar kräftor?
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...