Direktlänk till inlägg 15 september 2014
Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.
Lax med linser för en person
2 dl kokta små linser (så klart kan man ta vilka linser man vill)
1/2 rödlök
1 salladslök
1 liten paprika
lite kalvfond och vatten
salt
nymalen peppar
1 laxfilé
Smaksättning kan man ha. T.ex Teriyakisås eller knaperstekt bacon funkar bra. Man kan så klart slänga i någon mer grönsak om man vill. Man gör det så enkelt eller avancerat man själv vill.
Gör så här:
Ta bort det gröna från salladslöken. Spara det för att strimla som topping när maten serveras. Strimla det vita på salladslöken och hacka rödlöken. Man kan, så klart, ha andra sorters lök som purjo men det här gillar jag.
Fräs löken i lite matfett så den mjuknar. Hacka halva paprikan och låt gå med en stund. Tillsätt linserna och kalvfond + en skvätt vatten och låt allt puttra lite.
Strimla laxfilén, salt och peppra och bryn den sedan någon minut så den får lite färg och blir vackert mörkrosa inuti.
Lägg upp linsblandningen på en tallrik och fördela laxbitarna. Strö över paprikastrimlor av paprikahalvan som är kvar och ringar av det gröna från salladslöken över anrättning.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...