Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 11 maj 2010

Prinskorv med stuvad spenat

Av Lena - 11 maj 2010 22:45

Ikväll blev det en gammal favorit; stekt korv och stuvad spenat. Jag brukar ha i antingen en klick smör eller en skvätt vispgrädde för att få lite piff på smaken.

För att få spenaten lagom god och med bra konsistens gör du så här:


Stuvad fryst spenat


600 g fryst hackad spenat

1 msk smör

3 dl standardmjölk

4 msk vetemjöl

1 tsk salt

nymald vitpeppar

några rasp muskotnöt

en nypa socker


Tina spenaten i en kastrull. Lägg i en klick smör och låt spenaten fräsa lite.

Blanda mjölet med 1 dl mjölk och rör ner i spenaten. Späd med resten av mjölken, krydda och låt puttra några minuter. Smaka av med kryddor och socker under tiden.


Jag serverade med kokt potatis och stekt prinskorv. Jättegott!!


  


   Prinskorvarna från Björk & Co är olika stora men alla är precis lika goda!


 
 
Birgitta Höglund's Mat

Birgitta Höglund's Mat

12 maj 2010 07:19

Vad gott med prinskorv, det var länge sen nu. Björks produkter är suveräna, köpte mycket av dem när jag jobbade på restaurang. Deras Forbondekorv är riktigt god.

http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

 
Lena

Lena

12 maj 2010 07:49

Åh, Forbondekorven är så god! En av de bästa rökta!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards