Direktlänk till inlägg 11 maj 2010
Ikväll blev det en gammal favorit; stekt korv och stuvad spenat. Jag brukar ha i antingen en klick smör eller en skvätt vispgrädde för att få lite piff på smaken.
För att få spenaten lagom god och med bra konsistens gör du så här:
Stuvad fryst spenat
600 g fryst hackad spenat
1 msk smör
3 dl standardmjölk
4 msk vetemjöl
1 tsk salt
nymald vitpeppar
några rasp muskotnöt
en nypa socker
Tina spenaten i en kastrull. Lägg i en klick smör och låt spenaten fräsa lite.
Blanda mjölet med 1 dl mjölk och rör ner i spenaten. Späd med resten av mjölken, krydda och låt puttra några minuter. Smaka av med kryddor och socker under tiden.
Jag serverade med kokt potatis och stekt prinskorv. Jättegott!!
Prinskorvarna från Björk & Co är olika stora men alla är precis lika goda!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...