Direktlänk till inlägg 19 augusti 2010
Snabbt skulle det gå att laga och äta eftersom vi skulle ut i skogen och leta kantareller. Hade en skinkbit och några bitar ädelost i frysen.
Det du, Moma! I frysen!
Vi fick två liter svamp och det berodde nog på att vi åt pasta till såsen så vi fick energi nog att klättra över mossbeklädda stenbumlingar!
Ost- och skinksås
250 g rökt skinka
1 gul lök
1 msk smör
1 skalad hel klyfta vitlök
2 msk vetemjöl
4 dl standardmjölk
ädelost 50 g, typ Kvibille Ädel, mosad till oigenkännlighet
en skvätt vitt vin, ett par msk alltså
2 msk hackad persilja
En dutt tomatpuré för att jämna ut smakerna
nymalen svartpeppar, flera varv
Finhacka den gula löken och mjuka den i smöret tillsammans med vitlöksklyftan. Tärna och tillsätt den rökta skinka och låt den bryna med.
Pudra över mjölet. Pytsa i en del av mjölken, låt tjockna och tillsätt resten av mjölken. Låt osten smälta ner i såsen och rör om och låt puttra och rör om. Tillsätt vinet och låt puttra lite till, ca 10 minuter. Tillsätt persilja och tomatpuré och mal över svartpeppar. Smaka av och tillsätt det som fattas och ta bort vitlöksklyftan.
Blanda med nykokt pasta och servera med färska gröna saker.
Barnvänligt på så sätt att persiljan döljer grönmögelosten rent visuellt och det vita vinet tar udden av ostens ”skarphet”. Ungarna märker inte ens att de äter möglig ost. Fine!
Finns i sjön .. frysen
Att bryna med hel vitlök ger bara fyllighet utan att det smakar just vitlök
sedan gick vi ut i en ..
och fick två liter ..
Lamisil är bra mot svamp!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...