Direktlänk till inlägg 24 december 2011
Att griljera julskinkan ger lika många recept som landskap i Sverige.
Mitt, som är nytt för mig för i år, kommer här!
Griljering av julskinka
Maizenamjöl
2 äggulor
4 msk grov senap
1 msk råsocker (eller vanligt socker)
ströbröd
Visp ihop ägg, senap och socker.
Efter att du har kokat skinkan och tagit bort nät, svål och det fett du inte vill ha kvar så torkar du av den med hushållspapper. Pudra över maizenamjöl, pensla över äggblandningen och strö över ströbrödet och klappa in. Pensla på en till omgång äggblandning och strö över mer ströbröd.
Kör in i ugnen i 225° i ca 20 minuter eller tills den fått fin färg. Ät å njut!
Gravlaxen ligger i kylen
Jansson för två fotbollslag står i ugnen!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...