Direktlänk till inlägg 6 november 2009
FRÅGA:
Hej
Behöver hjälp med vin och jag fick så bra hjälp för ett tag sedan med rödvin så nu tänkte jag fråga igen.
Jag ska göra följande recept: http://www.hemmetsjournal.se/Mat/recept/?RecipeID=3866 och undrar vad jag ska ha i maten/glasen? Det får inte vara för dyrt.
Tack på förhand!
SVAR:
Hej.
Tack för ditt mejl.
Risotto med svamp och parmesanost är väldigt vinvänligt. Bäst passar ett vitt fylligt och smakrikt vin men även ett lite lättare rött, antingen mjukt och bärigt eller kryddigt och mustigt vin passar utmärkt till.
Vitt:
6356 Turntable Chardonnay, 65 kr
16443 Wolf Blass Eaglehawk Chardonnay, 69 kr
6679 Argento Chardonnay, 79 kr
2032 Simonsig Chardonnay, 88 kr
Rött:
22951 Mezzacorona Lagrein, 66 kr
12670 El Coto Crianza, 75 kr
6792 Campolieti Ripasso, 87 kr
2366 Barbera d'Alba Murej, 89 kr
Det bästa när man ska ha dryck i mat är att använda sig av samma dryck som man sen dricker till. Men när det gäller rött vin och Risotto så är det inte så lämpligt, då Risotton kommer att få en gråaktig färg. Jag föreslår att du tar något av de vita vinerna eller ett friskt och fruktigt torrt vitt vin, tex:
6671 Viña Maipo Chardonnay, 59 kr
Lycka till!
P.S
Jag använde
6671 Viña Maipo Chardonnay, 59 kr i och till och det blev väldigt bra!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...