Direktlänk till inlägg 7 november 2009
Sesampanerad laxfilé med gräddstuvad bladspenat och pasta.
Salta och ev vitpeppra filéerna och rulla dem i sesamfrön. Lägg dem i smord form och ugnsbaka i 10-15 minuter i 175°
Koka pastan under tiden samt fräs spenaten i smör. Krydda spenaten med salt, peppar och ev lite muskot. Häll på grädde (riktig, 40%) i önskad mängd och låt det puttra några minuter.
Blanda spenaten med den färdigkokta pastan och lägg upp portionsvis på tallrikar. "Toppa" med en laxbit. Servera med en god sallad.
Edit: Det var skitgott! Kom bara ihåg att färsk spenat krymper något otroligt så till fyra pers behövs 2 påsar färsk spenat á 250 gram. Och jag blandade inte pastan med såsen. Jag bottnade med pasta i stor hög och la därefter spenaten i mindre hög och sen laxen och det blev ju himla fint alltså!!! :)
Jag hade laxen i ugnen 20 minuter för att sambon gillar den vällagad (läs stenhård!) men 10 minuter räcker för mig. Nästa gång tar jag ut min tidigare, vilket jag glömde nu :(
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...