Direktlänk till inlägg 10 november 2009
Grönsakssoppa på mitt sätt just idag. Blir ju olika varje gång.
Fräs en hackad gul lök i riktigt smör utan att den tar färg.
Salta lite och låt den puttra så den blir riktigt mjuk.
Fördela önskade grönsaker i likstora bitar, helst säsongens så du är klimatsmart.
I mitt kök idag tar jag av lök, purjo, morötter, palsternacka och potatis.
Lägg först i de grönsaker som tar längst tid (främst morötterna), ett par skedar ekologisk buljong, några pepparkorn eller varv på kvarnen och något lagerblad. Häll på vatten så att det mer än täcker. När de kokat några minuter läggs resten av grönsakerna i. Nu ska vattnet knappt täcka grönsakerna. Koka klart och smaka av med salt och pappar. Klippt persilja strös över när det serveras.
Idag ska jag variera med att avsluta med 1 dl visprädde och lite redning. Kanske. Eller inte.
Nä men jag hade i lite riven rotselleri, några persiljestjälkar och en hel skalad vitlöksklyfta.
(har uppdaterat receptet alltefter jag gjort soppan som smakar nu smaskens)
Bröd, helst nybakt, och en god ost till.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...