Direktlänk till inlägg 12 november 2009
Middagen blir spännande smakmässigt!
Ska steka korven från Lidl som jag läste på nätet att någon tyckte var så god.
Till det blir det stekt potatis och coleslaw gjord på egen majonnäs.
Majjon var ett kapitel för sig. Har gjort egen bara en gång förut men då skar den sig. Hade i oljan för snabbt så det blev bara blask. Nu gick det bättre eftersom jag bytte ut mixerstaven mot elvispen. Mixerstaven nådde inte ända ner så den vispade inte äggulorna så jag ökade på med oljan och då funkar det ju inte.
Nästa kapitel är smaken. Det tar ett tag att få till den med balans på vinäger, senap och salt. Den är inte optimal men med lite övning så ska det nog bli bäst!
Så blev det:
Jag kokade mjölig potatis med skalen på, läta kallna och skalade dryga hälften. GI-vänligt att först koka sen kyla (följer inte dieten men...). Stekte i tärningar i smör med salt och peppar som man ju brukar. Korven brynte jag i smör under tiden.
Coleslaw: Majonnäsen ca 1dl. ett par msk créme fraiche, sellerisalt, svartpeppar, 1/4 hyvlat litet vitkålshuvud, en grovriven morot, en halva av en liten lök blev tunnt strimlad.
Det hela serverades med gurka, tomat och chilisås. Det blev fantastiskt gott! Korven som har 95% kötthalt var så god att vi kommer att köpa den igen. Köttig och med fin smak av örter.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...