Direktlänk till inlägg 16 november 2009
Den här fiskgrytan gjorde jag på hemkunskapen i skolan på 70-talet och har lagat den väldigt många gånger sedan dess. Lättlagat, gott, snyggt och relativt billigt!
Lägg fisken delad i bitar i botten på en gryta. En bottenskyla vatten är bra. Salta och peppra. Lägg över skivade tomater, strö över dill och klicka på smör. Låt sjuda under lock tills fisken är klar. Är fisken tinad från början tar det ca 5 – 15 minuter, beroende på fiskbitarnas tjocklek och om fisken är frusen får du känna dig fram.
Sambon som inte gillar varma tomater (inte heller varm paprika) får purjo på sin sida i kastrullen. Jag tycker nog att han är lite petig ibland!
Serveras med potatis och gröna ärter eller haricots verts. De gröna grönsakerna är för färgens skull - man kan ju ta vad man gillar :)
Om tillagningstider och annat för fisk kan du läsa på Fiskbilens sida som för övrigt har en hel drös bra fiskrecept!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...