Direktlänk till inlägg 16 november 2009
Frisk och fräsch citronsaft som är enkel att göra
4 citroner
2 ½ kg strösocker
100 g citronsyra
3 liter kokande vatten
Tvätta citronerna med en mjuk borste i ljummet vatten. Skiva och kärna ur dem. Lägg dem i en stor balja med socker och citronsyra. Häll på det kokande vattnet och rör om tills allt socker har löst sig. Låt svalna övertäckt. Plocka upp citronskivorna och fyll saften på väl rengjorda flaskor.
Kylförvara. Hur hållbar den är vet jag inte. Den tar alltid slut så fort :)
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...