Direktlänk till inlägg 19 november 2009
Klart jag äter kakor men inte ofta. Har inget sötsug. Men bakar jag kakor så blir det dessa.
Tuggummikakor kallas de, eller segkakor.
Min mamma, som jag har de flesta kaffebrödsrecepten från, fick det av en arbetskamrat. Yvonne heter hon, på Länsförsäkringar i Halmstad. Fast de flesta kaffebrödsrecepten jag kommer att lägga ut här är från veckotidningar som mamma tagit dem från. För länge sedan är det så det får bli ”okänd källa”.
Tuggummikakor
2 hg mandels mals
4 äggvitor vispas till hårt skum
5 dl siktat florsocker blandas försiktigt men ordentligt med mandel och vitor.
Klicka ut glest på bakplåtspapper.
200° ca 10 minuter
De ska bli nougatfärgade
Låt svalna på plåten
Lägg smörkräm emellan
Smörkräm:
rör ihop 75 g smör
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
En sats smörkräm tycker jag blir för lite så jag gör dubbel sats och låter det bli lite över
Goooooodaaaa!!!!!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...