Direktlänk till inlägg 20 november 2009
Ja, den heter inte Sussies kaka men jag fick receptet av en kompis jag hade och hon hette (heter väl fortfarande) Sussie. En hockeymorsa precis som jag, på den tiden det begav sig och mina barn var små.
Hon bakade och bjöd på den och efter första tuggan bad jag om receptet eftersom den var både väldigt enkel och väldig god.
Det är inget särskilt med den förstod jag igår. Min svärmor skulle baka något till sin glasmålerikurs och visste inte vad. Jag föreslog den här och berättade hur den gjordes men då sa hon att en av de andra deltagarna hade bjudit på just den här veckan före.
Här kommer i alla fall receptet för den som svävar i okunskap om livets nödvändigheter!
Kaka!
3 ägg
3 dl socker
vispas pösigt
Blanda med varandra och rör i:
3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver
Rör i:
1 dl kokande vatten
Häll smeten i en smord och bröad 2-liters form
Grädda i ca 45 minuter i 175-200 °
Under tiden:
Koka 125 g smör och 1 dl mjölk livligt i 2-3 minuter. Tillsätt 4 msk vaniljsocker.
Klyv kakan på hälften till två rundlar.
Häll sås på båda halvorna. Slå ihop.
Sikta florsocker över!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...