Direktlänk till inlägg 20 november 2009
Potatis, strimlad
Kassler, strimlad
Gul lök, hackad
Purjolök, strimlad
Paprika i tre färger, strimlad
Vispgrädde
Riven ost
Vitlök, önskat antal pressade klyftor
Salt och vitpeppar
Ett måste till potatisen är en "månlandare":
Varva allt hur du vill men potatis överst och underst. Min form blev lite full så sista potatisen blev som ett litet berg sen. Lade paprikan i färgränder. Snyggt innan man lägger på sista potatisen :)
Salta på rätt bra för alla ingredienser kräver rätt mycket salt trots att kasslern är salt. Ställ in gratängen i ugnen i 20 minuter innan du häller i grädde så det når halva formen upp. Ost strös över på slutet.
Den här tog en timme i 200°
Det blev väldigt gott!
Fast jag lagar fortfarande mat som om min son bodde hemma! Om du läser det här just nu min son så kan du komma och hämta det som blev över!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...