Direktlänk till inlägg 30 november 2009
Ett väldigt bra recept på fläskpannkaka men idag blir det utan fläsk - meatless monday! Tog receptet för många år sedan efter att ha gjort lite på en höft förr men det här blir så lagom. Jag har alltid bara smort formen förr men läste på Matforum att om man mjölar den också så fastnar det inte. Det får vi se ikväll!
Ugnspannkaka
Ugn: 225°
4 ägg - stora
1 liter standardmjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk salt
Smeten:
Vispa mjölet med hälften av mjölken.
Vispa i äggen.
Tillsätt resten av mjölken samt salt.
Låt stå i kylen ett par timmar minst.
Smöra och mjöla en långpanna och häll i smeten.
Grädda strax nedanför mitten av ugnen ca 30 minuter, tills den blir gyllenbrun.
Servera med sylt och råkost.
Den reste sig fint
Den fastnade inte
Och med lite sylt och lite bregott blev det riktigt gott
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...