Direktlänk till inlägg 8 december 2009
En riktigt bra fuskgulasch. Lättlagad och lättäten. Har jag en skvätt rödvin hemma så brukar jag ha i det. Dessutom tar jag alltid extra allt utom vätska av någon konstig anledning så jag börjar med min 3-liters gjutjärnsgryta men står sen där med fyra liter soppa som är mer som gryta!
Så här gjorde jag just idag:
GULASCHSOPPA
3 gula lökar, hackade
smör
2-3 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
4 stora potatisar i skivor
2 röda paprikor i strimlor
5 msk tomatpuré
3 tsk paprikapulver
7 dl köttbuljong
5 dl standardmjölk.
salt
svartpeppar
1-2 tsk oregano
bladpersilja
Hacka löken och fräs i smör i en kastrull. Pressa ner vitlöken och färsen och låt det bli brynt.
Rör ner tomatpurén och låt den bryna med ett tag.
Lägg i potatis och paprika, häll på buljongen och mjölken.
Krydda med paprikapulver, jag brukar ta 2 tsk mild och 1 tsk stark sort.
Låt soppan koka 15-20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Smaka av med salt, peppar och oregano. Det brukar ev behövas en vitlöksklyfta och lite paprikapulver till.
Garnera med bladpersilja och servera ett gott bröd till.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...