Direktlänk till inlägg 9 december 2009
Den här är stor och inte jätte-söt. Kan till och med delas för tre lager fyllning om man har bra kniv och är stadig på handen. Fick receptet av en f.d svärmor som hade stor familj och behövde en rejäl tårta!
4 stora ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
6 msk kokande vatten
Sätt ugnen på 175-200°.
Smöra och bröa en stor springform.
Vispa ägg och socker pösigt.
Sikta i mjölet blandat med bakpulvret under omrörning.
Rör i det kokande vattnet.
Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter.
Stick ner en sticka i kakan – är stickan torr är tårtbotten klar.
Man kan behöva lägga bakplåtspapper eller folie över kakan på slutet så den inte får för mycket färg.
Låt kakan stå och stampa till sig några minuter innan du lossar kanten på formen och tar ut härligheten.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...