Direktlänk till inlägg 10 december 2009
Ramlade in på en blogg hos Taffel. Hade bara läst bloggnamnet först, Matmolekyler, och tänkt att nä de kvittar lika men mat- och surfnörd som jag är så kikade jag in och blev totalt fast. Efter att ha läst ett par av de senare inläggen så är det bara att inse – jag kommer att sluka varje inlägg i den bloggen! Lisa Förare Winbladh, som även har bloggen Matälskaren är, bland mycket annat, matskribent och hon benar ut vad umami är och skillnader i tillagningssätt för att få ut mesta möjliga smak på allt mellan himmel och jord.
Jag har läst om umami tidigare men det här ger en helt ny insyn i de hela!
Så nu ska jag:
köpa fisksås av märket Oyster Brand eller Tiparo
köpa torkad shiitake
och börja läsa hennes blogg från start!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...