Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 10 december 2009

Läsvärt i allra högsta grad

Av Lena - 10 december 2009 17:28

Ramlade in på en blogg hos Taffel. Hade bara läst bloggnamnet först, Matmolekyler, och tänkt att nä de kvittar lika men mat- och surfnörd som jag är så kikade jag in och blev totalt fast. Efter att ha läst ett par av de senare inläggen så är det bara att inse – jag kommer att sluka varje inlägg i den bloggen! Lisa Förare Winbladh, som även har bloggen Matälskaren är, bland mycket annat, matskribent och hon benar ut vad umami är och skillnader i tillagningssätt för att få ut mesta möjliga smak på allt mellan himmel och jord.

Jag har läst om umami tidigare men det här ger en helt ny insyn i de hela!


Så nu ska jag:

köpa fisksås av märket Oyster Brand eller Tiparo

köpa torkad shiitake

och börja läsa hennes blogg från start!

 
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

11 december 2009 00:28

Hehe, så du fastnade i molekylerna ;)
Ja, hela Taffelsajten är så trivsam och snart börjar en av mina bekanta matbloggare skriva där... Den killen är bra!
Såg du att Rebecca T hade gästbloggat där?

Hare & kanin, nu går hönan till lopplådan!

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

11 december 2009 00:46

Maken till intressant om umami! Ja Taffel är trevlig som attan!
Du har inte kläckt mer än idéer idag då? ;)
Hare!

 
Ingen bild

Lena

11 december 2009 00:52

Hittade inte Rebeccas gärstblogg

 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

12 december 2009 01:44

Synd att man inte kan kommentarsflöda via RSS eller annat här på bloggplatsen, man missar ju så lätt :/

Här skriver Becca: http://matgasten.taffel.se/2009/11/17/chokladtoppen-i-bruna-bonors-vald/

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

12 december 2009 01:52

Tack för länken!
Den här bloggen har sina begränsningar men jag gillar den så ... jag blir kvar. Provat andra men gått tillbaks hit.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards