Direktlänk till inlägg 12 december 2009
Svärisarna är i antågande så nu åker elvispen fram! En kanongod kaka som bara behöver ett ägg!
Ettäggskakan – så god!
75 gram smält smör, svalnat
1 ägg
1 ½ dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
¾ dl mjölk
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjölken.
Blanda de torra ingredienserna och sikta i dem i smeten.
Tillsätt det smälta smöret.
Bred ut smeten i en smord och mjölad form.
Grädda ca 25 minuter i 200°.
Glasyr:
Smält 35 g smör.
Blanda ¾ dl florsocker, 1 msk kakao, ½ msk vaniljsocker. Sikta detta i smöret. Blanda i 3 msk starkt kaffe.
Bred glasyren på kakan.
Ät och njut!
Själv gjorde jag en volt! Fatet som kakan låg på hade ju blivit kladdigt av glasyren så jag skulle flytta den till ett rent fat. Då går kakfan sönder!
Fast dem är ju god ändå! Fel ljus gör att den inte ser så kul ut men här är den!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...