Direktlänk till inlägg 16 december 2009
Skåpsrensningen fortgår. Skinkschnitzel med tillbehör.
Grunden: En ettkilos benfri kotlettrad som rensats från fettranden. Skivad (1-1,5 cm) och utbankad (0,5-0,8 cm). Krydda ordentligt med salt och vitpeppar ur kvarn.
Doppa först i vetemjöl och sedan i uppvispat ägg med en nypa salt i för att slutligen bli omsluten av ströbröd.
Alltså för den oinvigde: dubbelpanering till skillnad mot vanlig panering där man först doppar i uppvispat ägg och därefter i en mjöl-ströbröd-blandning.
Stek i rikligt med riktigt smör tills ytan är gyllenbrun och köttet känns genomstekt.
Detta hade jag gjort tidigare och det som då blev över frös jag in.
Idag så tinade jag köttet.
Servera med oskalade klyftpotatis som steks i ugn. Lägg in köttbitarna på slutet så de blir genomvarma och krispigheten i paneringen blir som ny.
Tillbehör idag: Gebbestads hummeransjovis, kapris, citron och gröna ärtor från Findus som kokats i lättsaltat vatten och fått en liten smörklick :)
Dagens rest:
I morgon åker 1,5 dl kokta gröna ärter ner i fiskrätten
På fredag får det nog bli en mini-Jansson på resten av ansjovisen ...
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...