Direktlänk till inlägg 18 december 2009
Den här potatisgratängen är en genväg om du har bråttom att få din potatisgratäng färdig och ändå vill ha den härligt krämig.
KRÄMIG POTATISGRATÄNG 4-6 pers
Använd gärna en tjockbottnad gryta.
Koka upp 3,5 dl vispgrädde (alltid riktig, 40 %) och 3,5 dl standardmjölk.
Skiva tunt och ha i potatisar så vätskan precis täcker.
Skiva 2 gula lökar och blanda i.
Hacka vitlök, en per normalstor potatis, och blanda i.
Ha i salt och generöst med svartpeppar ur kvarn.
Låt puttra försiktigt ca 10-15 minuter, vänd runt i grytan då och då så det understa kommer överst.
Häll blandningen i en smord ugnsfast form varvat med mozzarella i bitar.
Riv ost av god smak över.
Gratinera i 175-200°
Ingen tidsangivelse eftersom det beror på potatissort, storlek på formen samt hur länge du kokade det hela på spisen.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...