Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 18 december 2009

Snabba potatisgratängen med Mozzarella

Av Lena - 18 december 2009 08:46

Den här potatisgratängen är en genväg om du har bråttom att få din potatisgratäng färdig och ändå vill ha den härligt krämig.


KRÄMIG POTATISGRATÄNG 4-6 pers


Använd gärna en tjockbottnad gryta.

Koka upp 3,5 dl vispgrädde (alltid riktig, 40 %) och 3,5 dl standardmjölk.

Skiva tunt och ha i potatisar så vätskan precis täcker.

Skiva 2 gula lökar och blanda i.

Hacka vitlök, en per normalstor potatis, och blanda i.

Ha i salt och generöst med svartpeppar ur kvarn.

Låt puttra försiktigt ca 10-15 minuter, vänd runt i grytan då och då så det understa kommer överst.

  


Häll blandningen i en smord ugnsfast form varvat med mozzarella i bitar.

Riv ost av god smak över.


Gratinera i 175-200°

Ingen tidsangivelse eftersom det beror på potatissort, storlek på formen samt hur länge du kokade det hela på spisen.

 
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

18 december 2009 10:38

Det är lite skrämmande att läsa dina mattips, ditt förhållande till mat och matlagning är smått identiskt med mitt. Tvillingsjäl i köksvärlden?!

Folk brukar se lite snett på mig när jag säger -"koka potatisgratängen" först eller rent av dagen innan.. Det är ju så klockrent men få provar.

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

18 december 2009 11:17

Hehe! Ja, jag har märkt att tillvägagångssätt och annat är rätt lika hos oss!

Tvillingsjäl i köksvägen hittar man inte så ofta :)

 
Ingen bild

Dottern

18 december 2009 20:21

Potatisgratäng!! Blir ingen på jul nu då... mozzarella är dock inte så studentvänligt. Men fortsätt tipsa morsan!!

 
Ingen bild

Mamma

18 december 2009 20:59

Nej söta du! Du får hålla till godo med världens bästa Jansson!
Puss!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards