Direktlänk till inlägg 21 december 2009
Soppa för fyra
Fräs 2 hackade gula lökar i smör utan att det tar färg.
Slanta en morot och en palsternacka. Fintärna en liten bit selleri. Ös i grönsakerna, häll på 8 dl buljong och låt koka upp. Sjud i 5 minuter. Lägg i en halv strimlad purjo och fem tärnade potatisar.
Man kan ju ta vad man vill men vi har ju skåpstömning och detta var vad jag hade hemma. Purjon låg i frysen.
Kör i vitpeppar ur kvarn och ett lagerblad. Låt puttra tills potatisen är klar. Smaka av med salt och peppar.
Strö över rikligt med hackad persilja.
Servera med gott bröd och en ostskalk.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...