Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 26 december 2009

Vad gör man av julmaten sen frågar recept-o-maten!

Av Lena - 26 december 2009 23:45

Receptomaten ställer samma fråga som vi alla ställer oss; Vad gör vi av julmatsresterna?

Personligen så är jag ganska bra på att inte laga julmat så det räcker i dagar. Det blir en klutt Jansson kvar och några köttbullar med mera med mera. Jag har back up i skåpen så alla vet att de inte behöver snåla på tallriken men det är ju självklart att det blir rester. Skåpsresterna kan man då läsa om hos Receptomaten som jag länkar till ovan här.

Förövrigt så gäller det i mitt hem att:


Risgrynsgröt:

Gör man välling av; Med en del gröt och två delar mjölk. Spetsa med en tsk smör, en nypa salt och tre nypor socker! Jag gillar inte kanel här men det är ju en smaksak.


Prinskorv:

Halvera dem, gör en omelett och stick i dem som små utväxter!


Ägghalvorna:

Kleta av garnityren, blanda med sillsalladen och smörj in ansiktet så motverkar det oren hy!


Glögg som är hembryggd:

Spetsa med rejält av hemkört av bra kvalité så glömmer du resterna!


Nuben som blef över bladnar du uuut med slika delar hempakört så glömer ud att du slurpa i djig glögsen som du spesade med hemkött smo va jefla goot

!




 
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

27 december 2009 11:35

"Nuben som blef över bladnar du uuut med slika delar hempakört så glömer ud att du slurpa i djig glögsen som du spesade med hemkött smo va jefla goot
!"

Får ju ont i magen av garv här! *LOL*

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

27 december 2009 15:11

*fniss*

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards