Direktlänk till inlägg 26 december 2009
Receptomaten ställer samma fråga som vi alla ställer oss; Vad gör vi av julmatsresterna?
Personligen så är jag ganska bra på att inte laga julmat så det räcker i dagar. Det blir en klutt Jansson kvar och några köttbullar med mera med mera. Jag har back up i skåpen så alla vet att de inte behöver snåla på tallriken men det är ju självklart att det blir rester. Skåpsresterna kan man då läsa om hos Receptomaten som jag länkar till ovan här.
Förövrigt så gäller det i mitt hem att:
Risgrynsgröt:
Gör man välling av; Med en del gröt och två delar mjölk. Spetsa med en tsk smör, en nypa salt och tre nypor socker! Jag gillar inte kanel här men det är ju en smaksak.
Prinskorv:
Halvera dem, gör en omelett och stick i dem som små utväxter!
Ägghalvorna:
Kleta av garnityren, blanda med sillsalladen och smörj in ansiktet så motverkar det oren hy!
Glögg som är hembryggd:
Spetsa med rejält av hemkört av bra kvalité så glömmer du resterna!
Nuben som blef över bladnar du uuut med slika delar hempakört så glömer ud att du slurpa i djig glögsen som du spesade med hemkött smo va jefla goot
!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...