Direktlänk till inlägg 30 december 2009
Jag fick recept på en kalkonstuffing för många år sedan och den är så god att jag inte haft anledning att byta.
Äpplen och katrinplommon och sådana fruktiga saker gillar jag inte. Den här har örtkryddor som jag tycker om!
Så här står det i mitt "ålderdomliga" gamla recept:
GOD KALKONFYLLNING:
½ liter dagsgammalt vitt söndersmulat bröd
3 msk finhackad gul lök
5-6 msk smält smör
½ tsk vardera av salvia, körvel och timjan
salt och vitpeppar
5 msk torrt vitt vin
Fräs löken mjuk i smöret utan att den tar färg.
Blanda ner brödsmulorna och kryddorna.
Rör om väl och späd med vinet.
Stoppa upp pippin med geggan och laga till kalkonen!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...