Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 30 december 2009

En väldigt god kalkonfyllning

Av Lena - 30 december 2009 22:09

Jag fick recept på en kalkonstuffing för många år sedan och den är så god att jag inte haft anledning att byta.

Äpplen och katrinplommon och sådana fruktiga saker gillar jag inte. Den här har örtkryddor som jag tycker om!


Så här står det i mitt "ålderdomliga" gamla recept:


GOD KALKONFYLLNING:

½ liter dagsgammalt vitt söndersmulat bröd

3 msk finhackad gul lök

5-6 msk smält smör

½ tsk vardera av salvia, körvel och timjan

salt och vitpeppar

5 msk torrt vitt vin

Fräs löken mjuk i smöret utan att den tar färg.

Blanda ner brödsmulorna och kryddorna.

Rör om väl och späd med vinet.

 

Stoppa upp pippin med geggan och laga till kalkonen!

 
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

31 december 2009 01:18

Och som inte ätit kalkon i vuxen ålder... *pinsamt*
Kanske ett nyårslöfte?

http://receptomaten.blogspot.com

 
Fröken Dill

Fröken Dill

31 december 2009 07:46

Vilken god fyllning! Jag är inte förtjust i att blanda frukt och mat så detta låter gott.
Krya på dig och GOTT NYTT ÅR
önskar fröken Dill

http://www.frkdill.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

31 december 2009 13:04

Kari: Det som är så gott! Å såsen är en dröm!

Fröken Dill: Du får lov att göra en fyllning på "prov" :)
Tack för krya-hälsningen och GOTT NYTT ÅR till dig med!

 
Ingen bild

Paria

23 december 2010 01:31

kan man byta ut vinet mot något annat och isåfall vad :)?

 
Lena

Lena

23 december 2010 08:48

Paria: Du kan säkert byta ut vinet mot buljong. Har inte provat själv. Smaken blir så klart inte densamma men det blir nog gott ändå.

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards