Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 2 januari 2010

Ooops! Vilken svinmiss! Min och Melker's miss!

Av Lena - 2 januari 2010 23:17

Hade bråttom och skulle ha en bit hel rökt skinka. Fanns bara en sort hos närbutiken ICA Supermarket! Grabbade tag i den och drog hem. Strimlar skinka fort som fan för maten skulle snabbt på bordet. När maten står i ugnen kommer jag på en sak! Eh, vad hade jag i maten egentligen? Rotar runt i sophinken som ett annat tryffelsvin och får upp förpackningen och nästa sätter mig på köksgolvet när jag ser E-nummerlistan. Hade jag haft PLUS-Sverkers soptunna här hade jag väl spytt upp maten i den!

Ja, eller, inte dör jag och inte blir jag sjuk men 8 E-nummer på en rökt skinka e la lite å ta i?


  


3 antioxidationsmedel? Mot härskning och missfärgning (331, 327) och stabilisera den röda färgen (301).


Varför behövs 3 stabiliseringämnen? Kvinnor (och män så klart) vill ha fastare rumpa men det ska väl inte behövas medel till det i en rökt skinka från butik? Konsistens- och vattenbindande medel (450), förtjocknings- och stabiliseringsmedel (451), stabiliserings- , förtjocknings- och geleringsmedel (407). Botox nästa? Eller är botox ett E-nummer?


Och eftersom produkten ska vara rökt så behövs såklart konserveringsmedel. Natriumnitrit, omdiskuterat ämne med cancereffekt i vissa försöksdjur (250) plus 262  som är surhetsreglerande för att hämma tillväxten av många bakterier.


Jag ÄR ingen E-nummerfanatiker. Jag VET att många är ofarliga och naturliga. Men jag vill faen inte äta dem om de är onödiga och man vet att de använder dessa tillsatser för att förändra maten så det ser ut att vara av bättre kvalité än vad det är! Fusk, bluff, fiffel och båg - DET tycker vi INTE om!


Vill man ha sig ett nummer så inte är det i charken! (här kunde jag ha sagt något väldigt fräckt, men det gjorde jag inte)






 
 
Hav Utan Hamnar

Hav Utan Hamnar

2 januari 2010 23:54

Det mesta vi stoppar i oss är skit. Vare sig vi vill det eller inte. Man ska inte vara så jävla rädd för allting men man kan klart konstatera att alla ersättningsmedel knappast är nyttiga. Men att man skulle dö av dom tror jag är överdrivet. Då handlar det mer om en ev. grov överkonsumtion eller något annat i ens leverna som inte är särskilt nyttigt.

http://havutanhamnar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lena

3 januari 2010 00:07

Hej
Jo jag skrev ju att jag varken blev sjuk eller dog men det är förbannat onödigt att stoppa i saker som inte har där att göra, varav vissa kan vara skadliga. Och detta för att tillverkarna ska spä ut varan så den ser bättre ut och blir tyngre och de därmed tjänar med pengar :)

Trevligt att du tittade in!

 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

4 januari 2010 00:37

Jag är ingen fanatiker heller men E407 gör mig och många andra sjuka. Det tar ca 30-40 minuter sen är det kört och toan är nödvändig..
http://receptomaten.blogspot.com/2009/02/e-407-gor-mig-sjuk.html

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

4 januari 2010 01:24

Jag har inte reflekterat över just det. Magen trasslar ju ibland. Ska hålla koll på när!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards